olej z pestek malin

Olej z pestek malin jest w 100% naturalnym, czystym produktem roślinnym.

INCI: Robus Idaeus (Raspberry) Seed Oil 

Nazwa zwyczajowa: olej z pestek malin

Używane części roślin: pestki

Metoda ekstrakcji: tłoczenie na zimno

Kolor i zapach: Zielony lub zielono-złoty oleisty płyn. Zapach ziemisty, nasienny, "zielony"

Kraj pochodzenia: Francja

Pojemność: 30 ml

Opakowanie: szklana buteleczka 30 ml z pipetą

Olej z pestek malin jest olejem niezwykłym pod wieloma względami. Posiada mnóstwo kwasów omega-3 i omega-6, witamin A i E oraz wiele innych kwasów nienasyconych. 

To bogactwo sprawia, że świetnie sprawdza się w pielęgnacji skóry wrażliwej, z podrażnieniami, atopowej, starzejącej się. Nawilża, łagodzi podrażnienia i chroni przed powstawaniem nowych. Nie zatyka porów i zapobiega powstawaniu zaskórników, a jego lekka, wręcz aksamitna konsystencja sprawia, że szybko się wchłania i nie zostawia tłustego filmu na skórze. Wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe i wspomaga ochronę przed promieniowaniem UVB.

Nasz olej z pestek malin polecamy szczególnie:

- do porannego oraz wieczornego rytuału pielęgnacji skóry

- jako dodatek do ulubionego kremu (wystarczy jedna kropla na dzienną/nocną porcję kremu)

- jako składnik peelingów

- jako składnik maseczki z glinki zamiast zwykłej wody

Udostępnij

pozostałe produkty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów