olejek eteryczny szałwia muszkatołowa

Olejek eteryczny z szałwii muszkatołowej jest w 100% naturalnym, czystym produktem roślinnym.

INCI: Salvia Sclarea Oil

Nazwa botaniczna: Salvia Sclarea Oil

Nazwa zwyczajowa: olejek z szałwii muszkatołowej

CAS #: 8016-63-5, F.E.M.A.: 1272

Używane części roślin: kwitnące ziele

Metoda ekstrakcji: destylacja z parą wodną

Kolor i zapach: bezbarwny do jasno żółtego. Zapach kwiatowo ziołowy, ziemisty

Kraj pochodzenia: Indie

Pojemność: 10 ml

Jakość terapeutyczna

WŁAŚCIWOŚCI:

Używany do aromatyzowania win (Muscatel) i wermutów olejek jest doskonałym składnikiem mieszanek kojących, tonizujących silne napięcia nerwowe i depresje. Obniża ciśnienie krwi i reguluje cykl menstruacji działając także przeciwbólowo, łagodzi problemy menopauzy. Stosuje się go w przypadku stanów zapalnych skóry i błon śluzowych, opóźnia starzenie się skóry, zmniejsza wypadanie włosów. Działa immunologicznie.

ZASTOSOWANIE:

W mieszankach olejek z szałwii muszkatołowej stosuje się do:

MASAŻU: depresja, lęki, napięcia nerwowe, także na tle seksualnym, nadciśnienie, problemy przedmenstruacyjne, nieregularny cykl, bóle, menopauza

KĄPIELI: depresja, lęki, napięcia nerwowe, także na tle seksualnym, nadciśnienie, problemy przedmenstruacyjne, nieregularny cykl, bóle, menopauza, stany zapalne skóry, starzenie się skóry, łysienie

KOMPRESÓW: stany zapalne, starzenie się skóry, łysienie

INHALACJI: depresja, lęki, napięcia nerwowe, także na tle seksualnym, nadciśnienie, problemy przedmenstruacyjne, nieregularny cykl, bóle, menopauza, zapalenia błon śluzowych

PRZECIWWSKAZANIA: nie stosować w pierwszych miesiącach ciąży

Udostępnij

pozostałe produkty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Podaj adres email a powiadomimy Cię gdy produkt pojawi się na stanie

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj