olej z pestek malin

25,00 

Olej z pestek malin jest w 100% naturalnym, czystym produktem roślinnym.

wysyłka w 1-3 dni

Brak w magazynie

Opis

Olej z pestek malin jest w 100% naturalnym, czystym produktem roślinnym.

INCI: Robus Idaeus (Raspberry) Seed Oil 

Nazwa zwyczajowa: olej z pestek malin

Używane części roślin: pestki

Metoda ekstrakcji: tłoczenie na zimno

Kolor i zapach: Zielony lub zielono-złoty oleisty płyn. Zapach ziemisty, nasienny, “zielony”

Kraj pochodzenia: Francja

Pojemność: 30 ml

Opakowanie: buteleczka z zielonego szkła 30 ml z pipetą

Przechowywanie: rekomendujemy przechowywanie w lodówce

Olej z pestek malin jest olejem niezwykłym pod wieloma względami. Posiada mnóstwo kwasów omega-3 i omega-6, witamin A i E oraz wiele innych kwasów nienasyconych.

To bogactwo sprawia, że świetnie sprawdza się w pielęgnacji skóry wrażliwej, z podrażnieniami, atopowej, starzejącej się. Nawilża, łagodzi podrażnienia i chroni przed powstawaniem nowych. Nie zatyka porów i zapobiega powstawaniu zaskórników, a jego lekka, wręcz aksamitna konsystencja sprawia, że szybko się wchłania i nie zostawia tłustego filmu na skórze. Wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe i wspomaga ochronę przed promieniowaniem UVB.

Nasz olej z pestek malin polecamy szczególnie:

– do porannego oraz wieczornego rytuału pielęgnacji skóry

– jako dodatek do ulubionego kremu (wystarczy jedna kropla na dzienną/nocną porcję kremu)

– jako składnik peelingów

– jako składnik maseczki z glinki zamiast zwykłej wody

Informacje dodatkowe

Waga 0,09 kg
funkcja

kondycjonująca, natłuszczająca, pielęgnująca

główna nuta zapachowa

słodka

opakowanie

szklana buteleczka

producent

Soap Workshop

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „olej z pestek malin”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.